Over Zichtbaar Waardevol.

Zichtbaar Waardevol geeft je nieuw perspectief (Merkbelofte)

Het was meivakantie en terwijl het in Nederland sneeuwde zaten wij in een warm en zonnig Italië. Daar zat ik in de zon op het balkon met een leeg schrijfboek voor me. Ik had de tip gekregen om te gaan schrijven over het verlies van mijn vader. Terwijl ik daar zo zat en ging schrijven, keek ik uit over het mooie landschap en bedacht dat schrijven ook heel helpend kon zijn voor mensen met een onvervulde kinderwens. Ongemerkt had ik dat zelf de afgelopen jaren ook gedaan. En daar ontstond het idee van mijn informatie- en schrijfboek ‘Dan neem je toch een hond?’ Dit was het begin van mijn missie om het stille verdriet van een onvervulde kinderwens zichtbaar te maken. Door erover te schrijven en te vertellen.

 

In het bijzonder wil ik dit verdriet zichtbaar maken binnen kerken. Zelf weet ik hoe eenzaam je je juist binnen de kerk kan voelen en tegelijk ook hoe een kerk juist ondersteunend kan zijn. Daarom wil ik kerken meer toerusten op dit thema. Wat doet een onvervulde kinderwens met je en hoe kan een kerk daarbij helpen? Dit doe ik door het trainen van pastorale teams en door bijeenkomsten voor mensen met een onvervulde kinderwens binnen kerken te organiseren.

Naast de missie binnen kerken wil ik ook mensen met een (nog) onvervulde kinderwens begeleiden op psychosociaal vlak. Ik wil hun leren kijken vanuit een nieuw perspectief.
Dit doe ik met als basis de Acceptance Commitment Therapie (ACT). Bij ACT leer je om je negatieve gedachten en gevoelens niet te verdringen, veranderen of vermijden, maar ze toe te laten. Om vervolgens je energie en aandacht te richten op het leren leven vanuit jouw waarden en het daarbij horende gedrag.