Over Rolienke.

Over Rolienke

Als klein meisje speelde ik vaak met poppen en in elk vriendenboekje schreef ik bij ‘wat wil je later worden?’ moeder, gevolgd door dolfijnentrainer of kraamverzorgster. Die laatste twee wisselden elkaar wat af, maar moeder worden stond steevast met stip op één.

Jaren later vond ik een man om mee te trouwen en na een studie psychologie vond ik een leuke baan (niet met dolfijnen en niet met kinderen overigens). Moeder worden stond echter nog steeds op één. Groot was dan ook de schrik en het verdriet toen bleek dat de kans op een spontane zwangerschap heel erg klein was. Een periode van rouw en verdriet volgde en we kozen uiteindelijk voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Dit is een lang traject geweest met teleurstellingen, verlies en verdriet. Daarnaast waren er andere moeilijke levensgebeurtenissen in deze tijd.

 

Tijdens het schrijven van mijn boek ‘Dan neem je toch een hond?’ mocht ik opnieuw zwanger worden van twee grote wonderen. Uiteindelijk mocht ik toch moeder worden. Elke dag ben ik hier nog verwonderd en dankbaar over.

Lang heb ik daarom ook getwijfeld of ik een bedrijf moest starten. Ik voelde schroom, want wie ben ik dat ik dit zou mogen doen. Toch bleef het thema steeds weer op mijn weg komen en werd er door verschillende personen gezegd dat ik hier vanuit mijn expertise en persoonlijke ervaring wat mee kan betekenen voor anderen. Ik weet niet hoe het is om kinderloos te blijven, ik weet wel hoe het is om te leven met een onvervulde kinderwens en ken het verdriet en het rouwproces door en door.

In alles wat ik meemaakte heb ik veel steun gehad aan mijn geloof. Daarom verwerk ik dit ook in mijn aanbod. Want geloven in een God die alles kan en toch geen kinderen geeft, maakt het mega ingewikkeld. Mocht je geen christen zijn en wel begeleiding willen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Na mijn studie psychologie heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen. Ik heb diverse vervolgopleidingen gevolgd zoals kinderwensbegeleiding, de basisopleiding ACT en e-coaching. Ik ben lid van het NIP, het Nederlands instituut voor psychologen.

Ik wil jou leren leven vanuit je waarden en dan moet ik daarin zelf natuurlijk het voorbeeld geven. Mijn waarden zul je daarom ook terugzien in de begeleiding: betrokken, puur, eerlijk, liefdevol en humor.